Home
Header PNT

De Vijf Natuurgeneeskundige Principes

Als Therapeut, aangesloten bij beroepsorganisatie BATC, werk ik volgens de Vijf Natuurgeneeskundige Principes.

Deze Principes zijn:

  1. Energie
  2. Prikkeloverdracht
  3. Drainage
  4. Voeding
  5. Psyche

Energie

Energie stroomt door onze meridianen. Het is vormend, dat wil zeggen dat je energie uiteindelijk uitmondt in je fysieke lichaam. Verstoringen in de stroom van deze energie zullen dus uiteindelijk ook fysieke problemen veroorzaken, uiteenlopend van bv hoofpijn tot allergieen of rugpijn.
NRChi hanteert een aantal methodieken om de energie van de client optimaal te balanceren:

Prikkeloverdracht

Middels prikkels reguleert het zenuwstelsel het functioneren van het fysieke lichaam. Als de prikkeloverdracht niet optimaal functioneert, kunnen klachten optreden. Het zenuwstelesel op zijn beurt, wordt ook weer beinvloed door de Energie.
NRChi hanteert een aantal methodieken om de energie van de client optimaal te balanceren:

Drainage

We worden in het dagelijks leven tegenwoordig flink belast door bv luchtvervuiling, straling van mobieltjes, magnetrons, televisies en computers, bestrijdingsmiddelen en andere toevoegingen aan ons eten. Ook mentaal komt er veel op ons af. We worden belast door druk op ons werk, door wat we zien in het nieuws en in films. Als lichaam en geest in staat zijn zichzelf hiervan weer te verschonen, is er niets aan de hand. Maar veel mensen kunnen hier wel een handje bij geholpen worden.
NRChi hanteert een aantal methodieken om de energie van de client optimaal te balanceren:

Voeding

"Je bent wat je eet" wordt vaak gezegd. En dat klopt. Uiteindelijk vormt je lichaam en je geest zich op basis van wat het aangeboden krijgt. Dus als je veel vetten en suikers eet, of voeding waarin het gehalte aan bv anti-oxidanten laag is, zal zich dat gaan uiten in je lichaam. Daarom is gezond en gevarieerd eten heel belangrijk.

Gebruik makend van de methodieken Voedingsadvies en Suppletie, daarbij ondersteund door een Asyra BioEnergetic Scan kan heel gericht gekeken worden welke tekorten aangevuld moeten worden, en welke aanpassingen er moeten worden gemaakt in de eetgewoonten.

Psyche

Wat je denkt en hoe je je voelt heeft een enorme invloed op je gezondheid. Verder is dat ook heel bepalend voor de mate van succes en geluk die je ervaart. Veel mensen denken dat je daar weinig invloed op hebt. Maar mbv Avatar technieken, ondersteund met EFT affirmaties en Bach Bloesem remedies afkomstig uit de Asyra BioEnergetic Scan, kan je je denkwijze en gevoelens bewust veranderen. Hiermee verander je de wijze waarop je de werkelijkheid ervaart, en kan je leven ingrijpend veranderen.

 

 
  View Wim De Bruin's profile on LinkedIn www.nrchi.nl - praktijknrchi@gmail.com - 06-19076466 - Dodonaeuslaan 302 1504KC Zaandam