Home
Header PNT


Massagevormen

Als massagetherapeut is Wim zeer goed geschoold en ook zeer ervaren. Lettend op vele invalshoeken en met kennis van het lichaam maar ook van energie werkt hij stevig aan de klachten van de client. Hij is dan met volle aandacht bij de client en onderzoekt en bewerkt de klacht, gebruik makend van vele technieken uit bijvoorbeeld de sportmassage, de Klassieke Massage, de Triggerpoint massage, de Dorn leer, de Shiatsu massage en de Voetreflexzone massage. Ook het toepassen van stevige Deep Tissue technieken wordt door zijn vele klanten zeer gewaardeerd. Scholing op het gebied van Blessurepreventie en Bewegingsanalyse stelt hem in staat om te functioneren als toegevoegde waarde aan de Fysiotherapeut, maar ook als alternatief voor de Fysiotherapeut.

Klassieke Massage
De Klassieke Massage is gebaseerd op de meridianen leer, onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze behandelingen zijn er op gericht om de energetische balans in het lichaam te herstellen en te handhaven. Klachten variërend van fysieke aard, zoals hoofd- of buikpijn, maar ook van emotionele aard, zoals angst, woede, zorgelijkheid of concentratieklachten, kunnen op deze wijze behandeld worden.

KAYOTIMA® SHIATSU
Shiatsu is een Japanse massagetechniek waarbij men vooral gebruik maakt van de duimen. Dit houdt in dat de shiatsu masseur door druk, reacties en veranderingen in het lichaam van de cliënt teweeg kan brengen. Door het uitoefenen van druk kunnen o.a. spanning en vermoeidheid weggenomen worden. De behandeling volgens de Kayotima® shiatsu is zowel op botten, pezen, spieren, bloedvaten, lymfevaten, zenuwstelsel, meridianen als op de psyche gericht.

Voetreflexzone Massage
Voetreflexzone Massage prikkelt de zelfgenezende mogelijkheden die ieder mens in zich heeft. Haar werking is gebaseerd op de volgende effecten:
Reflectoir/Energetisch. Iedere zone in de voet is vebonden met een projectiegebied in de hersenen, welke betrokken is bij het functioneren van een orgaan. De massage beinvloedt dat gebied, daarmee de functie van het orgaan verbeterend.
Het tegengaan van kristalvorming in de voeten. Hierdoor zal de circulatie verbeteren en de spanning in het zenuwstelsel zal zich normaliseren.

Triggerpoint Massage
Triggerpoints zijn spierverhardingen en kunnen pijn veroorzaken op diverse plaatsen in het lichaam. Triggerpoints veroorzaken ook andersoortige symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur en gevoelloosheid in handen en voeten. Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. De masseur weet waar hij moet zoeken en kan zo de triggerpoints middels een specifieke massagetechniek gemakkelijk uitschakelen.

 

 
  View Wim De Bruin's profile on LinkedIn www.nrchi.nl - praktijknrchi@gmail.com - 06-19076466 - Dodonaeuslaan 302 1504KC Zaandam